ПРОЕКТНА КОМАНДА DATAS TECHNOLOGY В СТИСЛІ ТЕРМІНИ УСПІШНО ЗАВЕРШИЛА ТА ЗАПУСТИЛА В ПРОМИСЛОВУ ЕКСПЛУАТАЦІЮ ПЕРШИЙ ЕТАП ПРОЕКТУ ЗІ СТВОРЕННЯ ЄДИНОЇ ПОРТАЛЬНОЇ ПЛАТФОРМИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО НАДАННЯ БАНКІВСЬКИХ ПОСЛУГ В ЕЛЕКТРОННОМУ ВИГЛЯДІ

ПРОЕКТНА КОМАНДА DATAS TECHNOLOGY В СТИСЛІ ТЕРМІНИ УСПІШНО ЗАВЕРШИЛА ТА ЗАПУСТИЛА В ПРОМИСЛОВУ ЕКСПЛУАТАЦІЮ ПЕРШИЙ ЕТАП ПРОЕКТУ ЗІ СТВОРЕННЯ ЄДИНОЇ ПОРТАЛЬНОЇ ПЛАТФОРМИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО НАДАННЯ БАНКІВСЬКИХ ПОСЛУГ В ЕЛЕКТРОННОМУ ВИГЛЯДІ

Проектна команда DATAS Technology в стислі терміни успішно завершила та запустила в промислову експлуатацію перший етап проекту зі створення єдиної Портальної платформи для централізованого надання банківських послуг в електронному вигляді через механізм персональних кабінетів в АТ Ощадбанк.

Портальна платформа надає можливість зовнішнім контрагентам, клієнтам та неклієнтам банку отримувати доступні бізнес-сервіси через персоніфіковані кабінети з веб-інтерфейсом. Створені в рамках проекту багатофункціональні кабінети (віджетний підхід) мають вбудовані механізмами аутентифікації/авторизації користувачів і взаємодіють згідно протоколу OpenID Connect та розгорнутим окремо OAuth-сервером.

Розроблений в рамках Портальної платформи сервер OAuth використовує в якості ID-провайдерів наступні системи: Active Directory, Oracle Identity Management, MongoDB.

Маршрутизація запитів до модулів Портальної платформи виконується через IBM DataPower. Взаємодія з різними банківськими системами (АБС, ЄБК, Електронний Архів, XRM) відбувається через сервіси розгорнуті на ІШД банку.

Зокрема – надання можливості працювати з діючим функціоналом по роботі з субсидіями та іншими видами соціальних виплат. Також закладена можливість уніфікації механізмів для роботи з будь-якими іншими бізнес-сервісами банку в майбутньому.

Розроблена Портальна платформа має мікросервісну архітектуру та реалізує наступний основний функціонал:

  • аутентифікація/авторизація користувачів кабінетів з використанням JWT-токенів
  • механізми підписки на доступні банківські сервіси (взаємодія з Продуктовим Каталогом)
  • подача різних документів/заяв в електронному вигляді та ініціація відповідних бізнес-процесів в BPM-системі банку
  • отримання зворотного зв’язку та результатів роботи з BPM-системи банку
  • формування різноманітних звітів та виписок
  • перехід до діючих кабінетів отримувачів субсидії та пільг ЖКГ
  • перехід до діючих кабінетів постачальників послуг
  • вбудований моніторинг працездатності системи (використовується Elastic Search)

На даний момент в системі вже зареєстровано більше ніж 2,5 млн. користувачів, котрі активно користуються різними банківськими послугами. Кількість користувачів постійно зростає.

Завдяки гнучкій та легко масштабованій архітектурі Портальна платформа дозволяє одночасно працювати фактично необмеженій кількості користувачів, забезпечуючи при цьому мінімальний час відгуку.

поділися новиною