ПРОМІНВЕСТБАНК І EGAR TECHNOLOGY УКРАЇНА: ЗАВЕРШЕНО ЧЕРГОВИЙ ЕТАП СПІЛЬНОГО ПРОЕКТУ

ПРОМІНВЕСТБАНК І EGAR TECHNOLOGY УКРАЇНА: ЗАВЕРШЕНО ЧЕРГОВИЙ ЕТАП СПІЛЬНОГО ПРОЕКТУ

Промінвестбанк оголошує про завершення чергового етапу інтеграції ІТ-систем банку. Технологічним партнером проекту є EGAR Technology Україна (DATAS Technology з 1 січня 2015 р.). На даний момент інтегровані такі процеси і системи як: АБС, система взаємовідносин з клієнтами, система залучення клієнтів, управління документообігом, угоди грошового ринку і валютних операцій, створення депозитів корпоративних клієнтів, прийом платежів, сервісні запити в Інтернет-банкінгу. Метою цього масштабного проекту є перехід до сервіс-орієнтованого підходу до інтеграції інформаційних систем банку.

«Для бізнесу банку, поряд з надійністю і гнучкістю ІТ-платформи, дуже важливим є питання високої віддачі від ІТ-інвестицій, – коментує Ханіф Юнус, Глава Дирекції супроводу операцій роздрібного бізнесу та інфраструктурних проектів регіональної мережі Промінвестбанку. Це, в свою чергу, досягається максимальним використанням вже наявних ІТ-активів, зниженням витрат на підтримку, а також часу та ризиків при підключенні нових і модернізації існуючих інформаційних систем в ІТ-ландшафті банку. З цієї причини нами був обраний сервіс-орієнтований підхід до побудови ІТ-архітектури Промінвестбанку.

Сполучною ланкою між системами стало рішення Oracle SOA Suite, яке дало можливість реалізувати наскрізні бізнес-процеси, об’єднавши всі системи в єдине ціле. Отриманий в результаті інтеграції загальний інформаційний простір дозволив банку забезпечити прозорість проходження даних в рамках бізнес-процесів, усунути протиріччя даних у різних системах і істотно скоротити час обслуговування клієнтів у відділеннях».

Експертна команда Egar Technonogy Україна реалізувала цей масштабний проект в кілька етапів і за кількома напрямками. Так, на першому етапі був забезпечений процес впровадження нової системи взаємовідносин з клієнтами (CRM) та її інтеграції з усіма системами банку (основною системою автоматизації банківської діяльності, системою залучення клієнтів, системою управління документообігом).

На другому етапі проекту вирішувалися завдання реалізації таких операційних активностей, як створення угод грошового ринку і валютних операцій, створення депозитів корпоративних клієнтів системами, прийом комунальних та інших платежів, створення сервісних запитів в інтернет-банкінгу.

Паралельно розвивалася технологічна інфраструктура Oracle SOA Suite. Щоб забезпечити високу доступність і надійність рішення, Oracle SOA Suite був переведений в кластерну конфігурацію; крім того, оскільки кількість використовуваних систем та інтеграційних сервісів збільшилася, був розгорнутий централізований репозитарій сервісів на базі Oracle Service Registry і єдина система контролю та моніторингу Oracle Cloud Control 12c. Використання єдиної системи моніторингу та управління інтеграційними процесами дозволило значно спростити процес виявлення виняткових ситуацій і надало єдиний механізм для з’ясування причин їх виникнення, що , в свою чергу , зменшило час простою через нештатні ситуації.

«Поряд зі згаданими результатами, необхідно відзначити, що проект знаходиться в постійному розвитку: реалізуються нові вимоги бізнесу, підключаються нові процеси і системи. Системи банку продовжують об’єднуватися в єдине інформаційне середовище, інтегруючою ланкою яких виступає Oracle SOA Suite. Найближчим часом нам, наприклад, належить реалізувати інтеграцію CRM-системи з цілим рядом сервісів карткового процесингу», – зазначив Сергій Тарасенко, генеральний директор Egar Technonogy Україна.

* З 1 січня 2015 року компанія EGAR Technology Україна працює під брендом DATAS Technology.

Промінвестбанк

ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк (Промінвестбанк)» – один з лідерів фінансового сектора України. Був заснований в 1992 році.
Промінвестбанк є одним з найбільших і найнадійніших кредиторів економіки України. За роки державної незалежності банк інвестував у розвиток економіки понад $ 65 млрд. кредитних ресурсів.
Основний акціонер банку з 2009 року – Державна корпорація «Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності (Зовнішекономбанк)» (Росія), якій належить 98% акцій.

поділися новиною