В АТ «СБЕРБАНК РОСІЇ» ВПРОВАДЖЕНА ЦЕНТРАЛІЗОВАНА СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ОБЛІКОВИМИ ЗАПИСАМИ І ПРАВАМИ ДОСТУПУ

В АТ «СБЕРБАНК РОСІЇ» ВПРОВАДЖЕНА ЦЕНТРАЛІЗОВАНА СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ОБЛІКОВИМИ ЗАПИСАМИ І ПРАВАМИ ДОСТУПУ

15 липня 2014, Київ. АТ «СБЕРБАНК РОСІЇ» оголошує про успішну експлуатацію системи з централізованого управління обліковими записами співробітників банку, побудовану на базі рішення IBM Security Identity Manager. Система управління обліковими записами пройшла тестовий період в 2013 році, інтегрована з ІТ-ландшафтом банку і була запущена в промислову експлуатацію в грудні 2013 року. Даний проект реалізований банком спільно з експертами EGАR Technology Україна (DATAS Technology з 1 січня 2015 р.).

«Впровадження централізованого управління правами користувачів і їх обліковими записами є важливою ланкою в реалізації такої масштабної задачі, як впровадження Рольової моделі та забезпечення реалізації бізнес-функцій співробітників в ІТ-системах. Рольовий підхід до присвоєння прав доступу нам дозволяє реалізувати гнучкі і динамічні правила їх обліку, а також розмежування при виконанні посадових обов’язків співробітниками банку», – зазначає Сергій Адаменко, Заступник Голови Правління «ДОЧІРНЬОГО БАНКУ СБЕРБАНКУ РОСІЇ».

«Ми стандартизували правила організації доступу, а також забезпечили їх надання без участі адміністраторів кінцевих систем. Велика частина операцій присвоєння прав доступу співробітників до інформаційних ресурсів банку автоматизована. Нами реалізовано безшовний інтегрований процес від моменту реєстрації співробітника в кадровій системі до надання доступу у фронт-офісні та інші використовувані співробітниками інформаційні ресурси банку.

Технологічною платформою даного проекту є рішення IBM Security Identity Manager. Варто відзначити, що наш банк є піонером впровадження Identity Manager на платформі IBM в Україні. Безумовно, успішне впровадження IBM Security Identity Manager – це результат чіткої, злагодженої роботи і високої кваліфікації команди фахівців банку та експертів EGАR Technology Україна», – коментує Сергій Адаменко.

«Основним завданням проекту була інтеграція системи управління життєвим циклом облікових записів з наявними інформаційними ресурсами банку, які в свою чергу представлені рішеннями від різних виробників, – коментує Олександр Цирульницький, комерційний директор EGAR Technology Україна. Першоджерелом інформації про співробітників та заходи щодо них у банку є система управління кадрами (SAP HR), вона була першою підключена до системи IBM Security Identity Manager. Інтеграція з SAP HR дозволила сформувати довідники по співробітниках, організаційній структурі банку і використовувати їх як еталонні дані для інших систем, що інтегруються.
Поряд з SAP HR, нова система підключена до системи взаємовідносин з клієнтами (Oracle Siebel CRM), SAP ERP, HP Service Desk, додатків «Операційний день банку» (АБС Б2), Інтернет-банкінгу (iFOBS), електронного документообігу (ДокС, ДокБС ), карткової системи (IS-Card).
В рамках проекту також реалізована технологія Єдиного входу (Enterprise Single Sign-on) для доступу Користувачів до більш, ніж 20 додатків».

* З 1 січня 2015 року компанія EGAR Technology Україна працює під брендом DATAS Technology.

Про АТ «СБЕРБАНК РОСІЇ» (Україна)

АТ «СБЕРБАНК РОСІЇ» (Україна) – універсальний комерційний Банк, який надає повний спектр банківських послуг всім категоріям клієнтів. Банк входить до десятки найбільших фінустанов країни за розміром активів згідно з даними НБУ. Регіональна мережа АТ «СБЕРБАНК РОСІЇ» налічує понад 190 відділень, розташованих у всіх областях України.

АТ «СБЕРБАНК РОСІЇ» є 100% дочірнім банком ВАТ «Сбербанк Росії».

поділися новиною