ПІДСУМКИ СПІЛЬНОЇ ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ: EGAR TECHNOLOGY УКРАЇНА (DATAS TECHNOLOGY) ТА IDC УКРАЇНА

ПІДСУМКИ СПІЛЬНОЇ ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ: EGAR TECHNOLOGY УКРАЇНА (DATAS TECHNOLOGY) ТА IDC УКРАЇНА

16 грудня 2014 в конференц-залі Radisson Blu Podil відбулася спільна прес-конференція аналітичного агентства IDC Україна та компанії EGAR Technology Україна (DATAS Technology), що спеціалізується в області розробки програмного забезпечення, системної інтеграції та надання комплексних ІТ-послуг організаціям різної галузевої спеціалізації, насамперед учасникам фінансового ринку.

В рамках прес-конференції Володимир Поздняков, голова представництва IDC в Україні, підкреслив, що цього року Україна увійшла в період економічної рецесії і, як наслідок, ІТ-ринок піддався черговій шоковій терапії за своєю силою порівнянної з наслідками кризи 2008 р, коли скорочення попиту на ІТ товари та послуги перевищило 50%. Аналітики IDC припускають, що цього року падіння ринку складе 45-50%, причому традиційно найбільше постраждають продажі обладнання.

Так, за оцінками IDC, за 9 місяців поточного року сумарний ІТ-бюджет підприємств основних галузей промисловості скоротився на 40%, провідних операторів зв’язку – на 55%, 30 найбільших банків – на 26%. Не набагато краще йдуть справи і в споживчому сегменті.

З іншого боку, сектор ПЗ і професійних ІТ-послуг (особливо не пов’язаних з налаштуванням і підтримкою обладнання) демонструє більш високу стійкість до кризи, а продажі хмарних сервісів взагалі ростуть вражаючими темпами (близько 40% за рік).

«На жаль, за рівнем споживання ПЗ та ІТ-послуг Україна знаходиться далеко в аутсайдерах, на одному рівні з Пакистаном і Нігерією, – зазначає Володимир Поздняков, регіональний менеджер IDC. – У розвинених країнах сукупна частка ПЗ і послуг на ринку ІТ перевищує 60%, в той час як у нас – 15-16%, тобто в чотири рази менше (!). Фактично, це показник технологічної відсталості України, адже в умовах безперервного зростання складності ІТ-систем та скорочення ІТ-бюджетів забезпечити належний рівень ефективності роботи підприємств та державного механізму неможливо без відповідного ПЗ і сервісів з боку професійних інтеграторів».

На думку Володимира Позднякова, відновлення та подальший розвиток українського ІТ ринку неможливо забезпечити без радикальної реформи державної системи, в основі якої повинні бути викорінення корупції та спрощення умов для ведення малого та середнього бізнесу. Тільки таким чином можна подолати технологічну прірву, яка сьогодні відділяє нас від розвинутих країн.

«Зараз, як ніколи, український ринок потребує нових технологій, – говорить Сергій Тарасенко, генеральний директор EGAR Technology Україна (DATAS Technology). – Під новими технологіями в даному випадку варто розуміти галузеві рішення, які вже впроваджені й успішно використовуються як в комерційному, так і в державному секторі в країнах США та Західної Європи. Ринки розвинених ІТ країн сповнені перевірених часом рішень, яких потребують наші українські компанії та держава, але при цьому ці рішення невідомі українському споживачеві. Ця прірва велика.

Інвестуючи в напрямок трансферу та локалізації технологій з США в Україну вже не перший рік, я з упевненістю можу сказати, що є безліч рішень, що вимагають мінімальних капіталовкладень для компаній або держави. А економічний ефект від їх впровадження величезний. По суті, економічний ефект трансферу технологій важко переоцінити.

Сьогодні нашими фокусними галузями для трансферу є напрямки кібербезпеки, біометрії, аналітики великих даних, а також галузевих рішень для банківської та фінансової сфери. Пропонуючи рішення із США українському ринку, ми так само забезпечуємо локалізацію та адаптацію рішень, навчання фахівців та сервісний супровід. Ми прихильники моделі партнерського довгострокового бізнесу з клієнтом. Саме таке ведення бізнесу дозволяє досягати успіху при впровадженні інноваційних рішень».

Сергій Тарасенко також анонсував перехід компанії EGAR Technology Україна під новий бренд DATAS Technology. C 1 січня 2015 компанія буде працювати під брендом DATAS Technology.

Експерти EGAR Technology Україна (DATAS Technology) в рамках прес-конференції також організували мобільну експозицію інновацій. Журналісти першими змогли познайомитися і протестувати роботу систем безпеки телефонних розмов та СМС, познайомитися з унікальною технологією біометрії, дізнатися про аналітичні системи для роботи з автомобільними номерами:

1. Алгоритм аналітичної системи розпізнавання осіб дозволяє автоматично виділити особу в відеопотоці або фотографіях, створювати базу 3D-моделей осіб і проводити аутентифікацію осіб. Унікальність системи полягає в створенні 3D-моделей осіб, а також в мінімальних вимогах до освітлення, типу і розташування відеокамер. Дана система застосовується в таких областях як: безпека державних об’єктів і підприємств, робота міліції та слідчо-пошукових груп, контроль доступу та охорона, облік відвідувань та робочі години, розпізнавання клієнтів (банки, готелі і т.д.), маркетингові дослідження відвідуваності та цільової аудиторії (рітейл), пошук в відеоархівах (медіа- та тв-компанії).

2. Комплексна система розпізнавання автономерів та аналітики має багаторічну успішну історію використання в США. Система використовує дані з фіксованих камер, мобільних комплексів та смартфонів. Цінність системи полягає в аналітичних можливостях при обробці великих об’ємів даних. Доступ до системи правоохоронці отримують з мобільних комплексів, стаціонарних комп’ютерів та смартфонів. Система використовується поліцією, слідчими органами, державними організаціями, охоронними відомствами, кредитними організаціями.

3. Система захищеного зв’язку TrustCall забезпечується налаштуванням в мобільному телефоні захищеного TrustChip та відповідним програмним забезпеченням для управління системою на сервері. Дане рішення забезпечує захист телефонних розмов та смс. Система сумісна з платформами Android, iPhone, Blackberry.

 

* З 1 січня 2015 року компанія EGAR Technology Україна працює під брендом DATAS Technology.

поділися новиною