ПРАВЕКС БАНК ЗАПУСТИВ НОВУ ПОСЛУГУ З УПРАВЛІННЯ ГРОШОВИМИ ОПЕРАЦІЯМИ

ПРАВЕКС БАНК ЗАПУСТИВ НОВУ ПОСЛУГУ З УПРАВЛІННЯ ГРОШОВИМИ ОПЕРАЦІЯМИ

ПРАВЕКС БАНК пропонує клієнтам нову послугу https://www.pravex.com.ua/ з управління ліквідністю компаній – Автоматична концентрація коштів на Майстер рахунку. Сервіс також включає швидке і зручне додавання нових рахунків для автоматичного перерахування коштів із заданою групи рахунків на Майстер рахунок головної організації (підприємства).
Даний сервіс був реалізований на основі core banking системи Oracle Flexcube, яка в стандартному виконанні не має такої функціональності. Функціональність була спроектована і розроблена фахівцями компанії DATAS в тісній співпраці з фахівцями банками і вбирає в себе практику роботи провідних європейських банків.
Нова послуга буде зручною для компанії, які мають мережу філій і структурних підрозділів, мережа дочірніх компаній, або утворені за принципом холдингу, і які бажають об’єднати свої рахунки в єдину систему. Даний сервіс надає можливість об’єднати всі рахунки в єдину групу і протягом операційного дня із заданою періодичністю налаштувати автоматичний переклад засоби (позитивних залишків) з додаткових рахунків на основний рахунок.
Така система має значні переваги. У одних дочірніх організацій до кінця робочого дня залишаються тимчасово вільні грошові кошти, в той час як інші дочірні організації змушені отримувати короткострокові банківські кредити для покриття касових розривів. Система автоматичної концентрації коштів дозволяє мінімізувати потребу в додаткових короткострокових позиках, а отже, у витратах на їх отримання і виплату відсотків. Крім того, система спрощує облік руху коштів всередині групи і дає керівництву компанії оперативну інформацію про нього.
ПРАВЕКС БАНК послідовно впроваджує сучасні продукти з управління ліквідністю для корпоративних клієнтів для надання якісного сервісу та задоволення потреб клієнтів. Варто відзначити, що в міжнародній практиці автоматичне зосередження коштів вже давно використовується великими корпораціями як ефективний інструмент оптимізації процесу управління грошовими потоками.

поділися новиною