СИСТЕМИ ДЛЯ ПРОТИДІЇ ВІДМИВАННЮ ДОХОДІВ, ОТРИМАННИХ НЕЗАКОННИМ ШЛЯХОМ В АТ “Ощадбанк”

СИСТЕМИ ДЛЯ ПРОТИДІЇ ВІДМИВАННЮ ДОХОДІВ, ОТРИМАННИХ НЕЗАКОННИМ ШЛЯХОМ В АТ “Ощадбанк”

АТ «Ощадбанк» з 01.01.2021 р приступив до дослідно-промислової експлуатації нової автоматизованої системи для протидії відмиванню доходів, отриманих незаконним шляхом.
Автоматизована система для моніторингу і запобігання операцій з відмивання доходів, отриманих незаконним шляхом, заснована на ризик-орієнтованому підході, була розроблена компанією DATAS Technology Ukraine на базі рішень компанії ThetaRay.
Запатентована ThetaRay Artificial Intelligence and Unsupervised Machine Learning технологія машинного навчання дає можливість банкам швидко адаптуватися, викривати нові схеми відмивання грошей, забезпечуючи, що злочинці не можуть просто вивчити та обійти статичні правила та пороги. Незалежне від правил рішення ThetaRay використовує алгоритми машинного навчання без вчителя, власні технології кластеризації та присвоєння пріоритетів сповіщенням, разом із класифікацією аномальної активності. Це поліпшує частоту виявлення підозрілих транзакцій та значно зменшує помилкові виявлення (false positive сповіщення). Такий підхід допомагає виявити раніше не виявлені схеми відмивання доходів швидко та ефективно, підвищуючи продуктивність і дозволяючи звільнити час аналітику, щоб зосередитися на дослідженні високо-ризикованої активності.
AML Solution ThetaRay включає можливість для швидкого прийому багаточисельних джерел даних та для створення кластерів аномалій, що свідчать про підозрілу активність, які класифікуються та оцінюються за ступенем важливості. Кластери містять докладний перелік специфічних комбінацій функцій, які приписуються кожній аномальній події. Алгоритми кластеризації та класифікація аномальних видів діяльності забезпечують аналітикам можливість найбільш ефективно переглядати результати на основі підозрілих зразків поведінки (на відміну від переглядання кожного оповіщення окремо).
ThetaRay забезпечує повне ціле рішення для виявлення відмивання доходів, яке підтримує всі аспекти процесу виявлення аномалії на великих даних; від обробки та зберігання даних до виявлення аномалії, розслідування подій та управління справами, не вимагаючи подальших робіт з розробки.

поділися новиною