DATAS Technology реалізував проект з дистанційного кредитування для ОТП Банку

DATAS Technology реалізував проект з дистанційного кредитування для ОТП Банку

Команда спеціалістів DATAS Technology розробила сервіс з надання кредитів онлайн для провідного банку України «ОТП Банк».

Днями наша команда завершила складний проект на базі Siebel CRM для ОТП Банку з послуги: надання кредитів фізичним особам на споживчі товари дистанційно.

Таким чином, найбільший банк України інвестував у можливість здійснювати кредитне обслуговування своїх клієнтів оперативно онлайн, що дозволить ОТП Банку значно скоротити час на процедури оформлення, зокрема підписання документів.

Реалізоване фахівцями DATAS рішення дозволяє мінімізувати фізичну присутність клієнтів у відділеннях банку, а це є важливою опцією обслуговування в умовах введення локальних обмежень у період пандемії.

Тепер клієнт може вибрати товар, що йому сподобався, на сайті інтернет-магазину, партнера ОТП Банку, і купити його в кредит або отримати кредит готівкою на картку банку не виходячи з дому. Технічно до банку надійде заявка на споживчий кредит онлайн. І при позитивному рішенні про видачу кредиту, клієнт матиме можливість підтвердити свій намір і підписати договір в електронному вигляді шляхом введення смс-паролю, який прийде йому на телефон від ОТП Банку.

Механізм цього рішення передбачає можливість для клієнта після укладання договору мати доступ до своїх документів онлайн. Крім того, ці документи надсилаються банком на персональну пошту клієнта.

Рішення реалізовано в рамках чинного законодавства та є абсолютно безпечним для клієнта.

«Для банку, що динамічно розвивається, можливість переводити свої послуги в онлайн є дуже важливою. Це підвищує якість взаємодії банку з клієнтами, допомагає значночною мірою прискорити надання послуг, особливо коли йдеться про придбання споживчих товарів у кредит. Адже в таких випадках клієнту важливо оперативно отримати кошти та здійснити покупку в зручний для нього час, не підлаштовуючись під роботу банку. Дистанційне кредитування — це, безперечно, крок уперед, який сприяє підвищенню клієнтського сервісу», — зазначила Ірина Тарабанько, начальник відділу розвитку IT систем роздрібного кредитування ОТП Банку.

Цей сервіс став можливим в ОТП Банку завдяки досвіду та кваліфікації команди сертифікованих спеціалістів DATAS Technology.

поділися новиною